ОШ "ВУК КАРАЏИЋ" - Ресавица
Није знање,знање знати,већ је знање знање дати!!!
Европски дан језика

Датум: 11. Oktobar 2012 17:22 Категорија: Новости

        Европски дан језика наша школа традиционално обележава сваке године. На тај начин се промовише култура различитих земаља Европе. Ученици упознају њима мање познате језике и дијалекте и на тај начин богате своје искуство.
        Наставници jезика и ученици су се марљиво припремали и ове школске године у обележавању овог важног Међународног датума. Наставник српског језика је припремио реферат о важности и историјском развоју обележавања Европског дана језика, који је прочитан свим одељењима у школи. Наставници језика  ангажовали су се у изради паноа, чија се садржина односи на афирмацију и ближе упознавање најраспрострањенијих језика Европе. Панои ученицима омогућавају да изврше упоређивање и начин писања појединих речи у различитим језицима. На тај начин стичу представу о сличностима и разликама међу језицима.
       Први час је одржан као обједињени час за све ученике од V до VIII разреда у школској трпезарији. Ученици су пратили Power Point презентацију у којој су представљени сви језици који се изучавају у нашој школи. Три ученика су припремила текст или рецитацију на сваком језику појединачно. Након тога ученици су по екипама учествовали у Квизу знања, који је садржао питања из Српског, Енглеског и Руског језика.
       Ученици нижих разреда посетили су градску библиотеку у Ресавици. Ученици су добили бесплатну чланарину за текућу школску годину. На тај начин је настављена добра сарадња наше две установе.
       Наставници језика и учитељи су у оквиру одељења разговарали са ученицима о њиховом познавању различитих језика, значају, богатству и потреби познавања више језика.. Ученици су увидели важност поштовања свих европских језика и народа.
       Ученици наше Школе ће својим даљим радом у виду изучавања различитих језика у оквиру редовне наставе стицати знања и  унапређивати важност познавања више различитих језика.
      
®


       За више фотографија погледа галерију!