ОШ "ВУК КАРАЏИЋ" - Ресавица
Није знање,знање знати,већ је знање знање дати!!!
Дан школе 8. новембар 2012. године

Датум: 14. Novembar 2012 20:41 Категорија: Новости

"Школа знања, среће, љубави и здравља", мото је ОШ"Вук Караџић", Ресавица

        "Хвала гостима и родитељима који  својим присуством чине да нам овај дан буде леп и величанствен.", уводне су речи  директорке ОШ"Вук Караџић", Ресавица, професорке разредне наставе Весне Раденковић која је, после интерпретације химне "Божје правде" хора старијих разреда и ретроспективе живота и рада Вука Караџића у читању Младена Крстића и Петре Јовановић, описала рад школе, њену визију и  мисију за наредни период.

        Школа у Ресавици је своја врата први пут отворила  ђацима школске 1947/48. године, а садашњи назив "Вук Караџић" носи од школске 1955/56. године. У саставу школе су два издвојена одељења, у Сењском Руднику и Равној Реци.

        Ове школске године школу похађа 170 ученика у 11 одељења, а школа запошљава 30 радника.

        Управо је окончан пројекат "Свако има свој ритам" у оквиру кога је набављена интерактивна табла са интерактивним програмима, а у оквиру пројекта одрађена је и обука за примену табле у настави.
        У школи се тренутно реализују још два пројекта Министарства просвете " Учење кинеског језика у школама Републике Србије" и " Професионална оријентација на преласку у средњу школу".
       
        Наша мисија је "Развијање осећања припадности, потребе за стицањем знања, прихватање различитости, другарског односа, солидарности, уважавања, такмичарског духа и стварања добре сарадње са ширим структурама и ширење културе".

        Наша визија је стварање  "Школе по мери детета у коју ће свако дете радо долазити, савремену школу у којој раде наставници оспособљени да своје ученике образују за примену стечених знања у свакодневном животу и тако постану креативни чланови друштва".

        Ученицима и запосленима честитамо Дан школе и желимо пуно успеха у даљем раду.

®


Више фотографија у галерији!