ОШ "ВУК КАРАЏИЋ" - Ресавица
Није знање,знање знати,већ је знање знање дати!!!
НОУ фест

Датум: 04. Maj 2013 11:55 Категорија: Новости

       Дана 25. 04. 2013. године ученици 7. и 8. разреда наше школе и ученици основне школе „Ђура Јакшић“ из Плажана су посетили Фестивал науке, образовања и уметности у Ћуприји у оквиру школског пројекта „Професионална оријентација на преласку у средњу школу“, под водством тима за ПО.

      Циљ Фестивала је подстицање интересовања код деце и омладине за науку и уметност, пружање подршке професионалном орјентисању ученика и успостављање сарадње са релевантним институцијама у настојању да Фестивал добије годишњи карактер, при чему би сваке наредне године он био организован у другом граду Поморавског округа.
 
      У Хали спортова „Ада“ своје студијске програме представиле су високошколске установе из целе Србије, а своје школске програме приказале су и средње школе из Поморавског округа, што ће ученицима завршних разреда средњих и основних школа омогућити да лакше изаберу пут свог даљег школовања. У томе  им је помагао и тим за професионалну орјентацију, који је на свом инфо-пулту давао ученицима информације о томе на шта треба најпре обратити пажњу код одабира средње школе.
 
      У холу Високе медицинске школе представљени су узбудљиви научни експерименти, најбоље научне поставке и радионице водећих домаћих научних институција. Ученици свих узраста могли су да виде занимљиве огледе и интерактивне изложбе које су презентовали најпрестижније научне институције из Београда. Проф. Стеван Јокић, који долази са Института за нуклеарна истраживања "Винча" , за најмлађе посетиоце приказао је изложбу – радионоицу под називом Лекције Марије Кири. Природњачки центар из Свилајнца је имао прилику да изложи део своје поставке – модел и костур диносауруса, као и збирку минерала, док је се Центар за промоцију науке из Београда представио моделом левитирајућег воза „Маглев“ и пројекцијама у планетаријуму.
 
     У башти клуба „Бакарди“, као и на отвореним локацијама око Високе медицинске школе и хале спортова "АДА", ученици су могли да се опробају у цртању графита, да учествују у ликовној радионици Ђачке ликовне колоније из Параћина, погледају изложбу фотографија великог формата Фото клуба Јагодина и икона у дуборезу Атељеа "Бајкић" и да се на лицу места упознају са овом техником.
 
 сајт фестивала:  хттп://www.ноутим.орг/