ОШ "ВУК КАРАЏИЋ" - Ресавица
Није знање,знање знати,већ је знање знање дати!!!
Ученици наше школе учесници програма „Дани словенске писмености и културе“

Датум: 15. Maj 2013 20:15 Категорија: Новости

 

              У оквиру манифестације „Дани Словенске културе“, протеклог викенда одржани су концерти у Деспотовцу и Ресавици. Организатори ове манифестације су невладина организација „Словенски Мост“ Београд, Удружење српско-руског пријатељства „Ресава“ Деспотовац а покровитељ је општина Деспотовац. 
              У суботу 11. маја у хали спортова у Деспотовцу, пред бројном публиком наступили су Руски државни ансамбл“ Варењка“ из Туле и Ансамбл песама и игара „Логтева“ из Москве.                
              Поред гостију из Русије, учествовали je и Културно уметничко друштво „Бранислав Нушић“ из Ресавце.
              По завршетку концерта који је трајао два ипо сата, директор оганизације „Сународници у Србији“ „Словенски мост“, госпођа Елена Колесниченко, је поделила дипломе у знак захвалности свим учесницима деспотовачке општине који су узели учешће на овом концерту, и додала да је пријатно изненађена природним лепотама наше општине и топлим пријемом домаћина.
              На концерту у Ресавици који је одржан у недељу 12. маја, поред ансамбала из Русије своје песме и игре извели су и Културно уметничко друштво „Бранислав Нушић“ из Ресавице и Основна школа „Вук Караџић“ Ресавица.
              Нашу школу су, осим ученика чланова КУД-а "Барнислав Нушић" представили и ученици петог и шестог разреда: Дамјан Пејић, Маријана Станојковић, Анита Милошевић и Милан Зрнић.
              Ученици петог разреда су рецитовали песму Пролећна шетња, а шестаци су певали Каћушу и то све на руском језику.
              Својим наступом ученици су одушевили публику, а посебно су били одушевљени гости из Русије.
              Растанак су пратиле сузе и жеље за новим виђењем у Русији.