ОШ "ВУК КАРАЏИЋ" - Ресавица
Није знање,знање знати,већ је знање знање дати!!!
Обележавање Дана језика

Датум: 27. Septembar 2013 12:58 Категорија: Новости

 
Обележен Дан језика под слоганом - РАЗГОВАРАЈ СА МНОМ 

          Од 2001. године, када је уведен Европски дан језика, 26. септембра се промовишу сви језици и на тај начин се указује на значај учења језика и увећавање броја језика који се уче.
          У нашој школи ученици имају прилике да науче енглески, руски, српски језик, али и кинески који ће и ове године ученици од 2. до 5. разреда изучавати факултативно.
         
           Дан језика се широм континента обележава организовањем различитих манифестација и активности, а ученици наше школе су имали прилике да учествују и присуствују промоцији српског и страних језика коју су приредили ученици уз помоћ наставника.
          Наставници су се потрудили да овај дан буде у духу језика који се у нашој школи изучавају, па су са ученицима који су желели да учествују у програму припремили презентацију "Важност језика у данашњем друштву", предавање ученика 7. и 8.разреда на тему "Важност познавања руског, енглеског и српског језика и њихове карактеристике" као и квиз знања "Колико познајем језике?". 
        Свим ученицима који су учествовали у реализацији програма овим поводом подељени су мали поклончићи у виду оловака и трачица, које је наша школа добила од Савета Европе.
Слике можете погледати у галерији